Mediation bij scheiden in regio Arnhem

In verband met de coronacrisis is het mogelijk om het gehele mediation proces online uit te voeren.

SCHEIDEN EN Samen er goed uitkomen

De emoties lopen bij een scheiding vaak hoog op. Goede afspraken maken en
vastleggen is dan best moeilijk. Maar het is het beste - voor de kinderen en voor alle betrokken partijen - om er toch samen goed uit te komen.

Goede afspraken maken en vastleggen in een plan

Voor wie er tijdens de scheiding samen uit wil komen, is een scheidingsmediator een goede oplossing. Als jullie getrouwd zijn, een geregistreerd partnerschap hebben of samenwonen, moet er bij een scheiding veel gebeuren.  Er moet een plan komen over de omgang met de minderjarige kinderen, het huis en de verdeling van de inboedel en andere zaken. Ook de kinder- en partneralimentatie moet goed geregeld worden.

  Mediaton geeft hulp bij scheiden in regio Arnhem

 • Veel kennis en ervaring met de gang van zaken bij het scheiden in Arnhem 
 • Scherp tarief
 • Zeer tevreden klanten zijn jullie al voorgegaan
 • Hoge kwaliteit
 • Efficiënte aanpak door een oplossingsgericht stappenplan
 • Groot empathisch vermogen
 • Als familiemediator ingeschreven bij Raad voor de Rechtsbijstand
 • Werkt professioneel en gestructureerd
 • Financieel en moreel onafhankelijk
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk
 • Geen bijkomende kosten


Bij welke onderdelen van de scheiding in Arnhem helpt mediation u?

Ik ondersteun u gezamenlijk met de volgende zaken:

 • Het melden van de scheiden in Arnhem en het accepteren van de scheiding
 • het maken van een ouderschapsplan
 • het bespreken van de huisvesting
 • de alimentatieberekeningen
 • het verdelen van de boedel
 • het verevenen van de pensioenen en levensverzekeringen
 • het echtscheidingsconvenant

Wat zijn de kosten van mediaton bij scheiden in Arnhem?

Mediation is aanmerkelijk voordeliger dan naar de rechter stappen en uw gelijk proberen te halen. Voornamelijk omdat particulieren recht kunnen hebben op subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand. Een advocaat in de arm nemen is aanzienlijk duurder dan een mediator inschakelen. 


Jullie betalen dan afhankelijk van jullie inkomen, gezinssamenstelling en vermogen eenmalig € 55,- of € 109,-. Als jullie niet in aanmerking komen voor subsidie, geldt een uurtarief van €65,- per partij zonder bijkomende kosten.


Subsidie in 2020:

U komt in aanmerking voor subsidie als:


In 2020 met jaar van toetsing 2018 zonder kinderen onder 18 jaar uw maximaal inkomen € 27.900,- en met kinderen onder 18 jaar maximaal inkomen € 39.400,- en vermogen in 2020 maximaal €15.422,99 is. De subsidie wordt per persoon beoordeeld en verstrekt.

Mijd problemen en kies voor goede mediaton?

Een vechtscheiding met ieder een eigen advocaat, uitlopend op een rechtszaak, is geen fijne oplossing. Mediation werkt op samenspraak. U regelt alles samen ‘in der minne’: onder begeleiding van een deskundige, professionele scheidingsmediator.


Als ervaren mediator respecteer ik de emoties. En bied ik de nodige structuur om de praktische zaken stap voor stap aan te pakken. Dit biedt rust voor het verwerkingsproces.


Resultaatgerichte mediation bij scheiden in regio Arnhem

Als mediator in Arnhem bied ik goedkoop en snel hulp aan bij scheiden. Met mediation in Arnhem wordt de oplossing voor jullie geschillen in samenspraak bereikt. Tijdens de mediation wordt namelijk gewerkt aan de onderlinge verhoudingen. Dit betekent dat de afspraken duurzaam zijn en worden nagekomen.


Ik stuur de concepten per mail naar jullie toe. Dit scheelt tijd en geld. Met mijn efficiënte en oplossingsgerichte aanpak kom ik snel tot resultaat.


Praktijkvoorbeeld echtscheiding in regio arnhem

1. Beginsituatie
Ik werd via een mail benaderd door een vriendelijke, maar verdrietige mevrouw uit een dorp uit de buurt: of ik beschikbaar was voor een mediation echtscheiding regio Arnhem die op korte termijn geregeld moest worden. Ik heb positief gereageerd en meteen een afspraak gemaakt voor een intakegesprek met de vrouw en de man samen.

2. Intakegesprek
In het gratis intakegesprek heb ik uitgelegd dat ik optreed als mediator echtscheiding regio Arnhem, hoe mediation werkt en wat de subsidie mogelijkheid is via de Raad voor Rechtsbijstand. Zij hebben samen uitgelegd dat ze allebei definitief besloten hebben te scheiden en dat ze dit voor hun tieners (zoon en dochter) en voor henzelf in goede harmonie willen regelen. Er moest toch ook wel even een traantje worden weggepinkt. Het was voor de vrouw een grote geruststelling dat we meteen en op korte termijn een startafspraak konden maken. En ook niet onbelangrijk: ‘het klikte’ tussen ons.

3.Goede voorbereiding door de vrouw
Omdat de vrouw al veel voorbereid had en ze hierover samen al afspraken hadden gemaakt, wilden ze graag e.e.a. op redelijk korte termijn afronden, want de vrouw ging graag zo spoedig mogelijk apart wonen. Ze had al contact gehad met de woningbouwverenging en er was gelukkig in de buurt een passend huis beschikbaar. Maar om voor die huur-woning in aanmerking te komen moest er een scheidingsconvenant overlegd worden.

4. Snelle start
Het verborgen argument komt pas laat op tafel (er was geen logeerkamer). Ze wilden in goed overleg scheiden, maar de man moest op de bank slapen. Samen slapen in hun tweepersoonsbed voelde niet meer prettig, vooral daarom wilden ze vaart maken. Ik kon aan hun wens om snel te starten voldoen. Ik heb de mediation overeenkomst opgemaakt en met de bijlagen te weten het mediation-reglement en de gedragsregels voor mediators van de Mediation federatie Nederland aan hen gemaild.

5. Mediation

De mediation liep voorspoedig. Ze waren inderdaad al ver gekomen met het afspreken van hun scheiding. De kinderen waren goed ingelicht. Het ouderschapsplan was dan ook snel klaar, de kinder- en partner-alimentatie werden ze het in onderling over eens en over de boedelverdeling ook. Het gezamenlijke koophuis had een kleine overwaarde en die werd 50/50 verdeeld, evenals de wederzijdse pensioenen.

6. Probleem
Het overzetten van de oude hypotheek op naam van de man bleek ingewikkeleder dan gedacht, vanwege de nieuwe regels van de overheid en de banken, maar ook  dat kon geregeld worden. De 50% van de overwaarde was genoeg voor de vrouw om het nieuwe huis in te richten.

7. Toch nog snelle afronding
De convenant is opgesteld en door de advocaat gecontroleerd, daarna getekend en bij de rechtbank bekrachtigd. De man en vrouw hebben daarna afgezien van hoger beroep en de scheiding is ingeschereven bij de gemeentelijke basisadministratie en daarmee definitief geworden. Binnen twee maanden was alles afgerond. En de vrouw heeft haar huurhuis snel kunnen betrekken.

8. Resultaat
De ondertekening van de convenant was voor man en vrouw een opluchting. De kans voor ieder van hen op een nieuwe start bood rust. De vrouw kon binnenkort
weer in een eigen bed slapen. De relatie was niet beschadigd; ze blijven samen de ouders van hun twee tieners.

Plan een gratis kennismakingsgesprek


Zoekt u mediation dat helpt bij scheiden in Arnhem? Ik sta voor beide partijen klaar. En help jullie om goede afspraken te maken en vast te leggen. Neem contact met mij op door onderstaand contactformulier in te vullen of door te bellen naar 06-50263200. Ik ben ook per mail bereikbaar: henk@vandendungenmediation.nl.


Plan vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In verband met corona is een gratis kennismakingsgesprek digitaal en telefonisch ook mogelijk.